Toerisme in de omgeving van Diepenheim - Markveldseveld

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Toerisme in de omgeving van Diepenheim

Omgeving

Diepenheim heeft vanwege de pittoreske uitstraling veel aanloop van toeristen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden op het gebied van cultureel-historische erfgoed. De plaats wordt omringd door zes kastelen en watermolen Den Haller die al wordt genoemd in de 12e eeuw. De molen benut het water van de Diepenheimse Molenbeek. De plaats telt tientallen rijksmonumenten. De omgeving van de watermolen is een beschermd dorpsgebied.

Naast enkele antiekwinkels en galerie├źn zijn verscheidene kunstenaarateliers opengesteld voor bezoekers. Tevens zijn er jaarlijks een aantal terugkerende evenementen:

  • Kunstmoment Diepenheim wordt gehouden gedurende de herfstvakantie. Tijdens deze week is er extra aandacht voor kunst. Kunstenaars uit de wijde omtrek werken bij mensen thuis en bij de lokale middenstand.

  • Schuttersfeest Diepenheim vindt plaats in het laatste weekend van september. Op de feestweide staan kermisattracties en er is muziek in de feesttent. Op zondagochtend is er cabaret waarbij Diepenheimse toneelspelers terugblikken op het afgelopen jaar. Diezelfde middag is er Kunsten op Straat, een straattheaterproject van de provincie Overijssel.

  • Hemelvaartsfestival Jannarok is een gratis muziek en cultuurfestival dat elk jaar op Hemelvaartsdag plaatsvindt, in en om Jeugdsoos Why Don't Cha, in het centrum van Diepenheim.


Diepenheim had een station aan de spoorlijn Neede - Hellendoorn. Het gebouw staat er nog. Eerder heette het latere station Markelo aan de spoorlijn Zutphen - Hengelo station Diepenheim.

In Diepenheim staan momenteel 108 rijksmonumenten, een aantal zijn absoluut een bezoekje waard. Een compleet overzicht met de adressen vindt u hier.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu